Bronsita obliteranta

Prin obstruarea (astuparea) lumenului bronsic, consecutiva distru­gerii mucoasei bronhiolelor in bronsiolita si existen­tei lichidului purulent si fibrinos, lipsa de aer poate sa ajunga uneori la asfixie. Se realizeaza astfel ta­blouri de bronsita sufocanta, aspecte clinice foarte grave, chiar mortale, in care orice tentativa de tra­tament nu reuseste sa salveze viata bolnavului. Ase­menea forme de bronsita grava se intalnesc in in­halatii de gaze toxice (clor, fosgen) si acizi.

In afara de acest fapt reamintim ca purtatorii de focare de infectie cronica sunt sensibili la raceli, praf si au o rezistenta scazuta fata de agresiuni infectioase de natura variabila venite din afara sau chiar din flora microbiana din nas, gura, farioge.

admin

Leave a Reply

Next Post

Beware: Lucky Road Ahead

Sun Jul 12 , 2015
Si prin faptul ca am constientizat sper sa nu se schimbe situatia. Am intrat la ceas de noapte printr-un palat personal si am gasit o declaratie de dragoste a publicului. Sunt intr-o dispozitie buna. Spre dezamagirea multora sarcasmul imi sta agatat in cui. Vad drumul si ma uit un pic […]