Ce este de fapt un BB Cream?

BB Cream-urile (BB este de fapt o prescurtare pentru Blemish Balm, Beauty Balm sau Blemish Base), iar acestea sunt in esenta produse multifunctionale, hibride intre make-up si ingrijire.

Rutina traditionala de aplicare a machiajului cuprinde mai multi pasi importanti care constau in folosirea unor produse de ingrijire si make-up diferite; iar fiecare dintre aceste produse au un rol bine definit.

Pregatirea fetei incepe in primul rand prin aplicarea unei creme hidratante, a unei creme pentru protectia solara sau prin aplicarea unui produs ce are scopul de a contribui la calmarea tenului iritat.

Cel de al doilea pas este cel care consta in utilizarea unui primer care va oferi rezistenta machiajului, dupa care are loc aplicarea unui corector pentru a masca imprefectiunile, iar in cele din urma are loc aplicarea unui fond de ten care are rolul de a uniformiza culoarea tenului.

BB Cream-urile sunt cele care combina functionalitatile unui numar mare de produse de ingrijire si make-up intr-unul singur, motiv pentru care se poate spune ca ele sunt cele care fac aplicarea machiajului mult mai simpla si totodata mult mai rapida.

Primele BB Cream-uri care au aparut pe piata au fost fabricate in Coreea, de catre companiile dermato-cosmetice. Despre aceste prime BB Cream-uri se mai poate spune si ca erau comercializate doar in farmacii.

In ceea ce priveste inceputurile BB Cream-urilor, se poate spune ca acest produs era special creat pentru a fi utilizat de catre persoanele care au fost supuse unor operatii estetice, sau care au avut parte de peelinguri sau arsuri chimice si al caror proces de recuperare nu permitea folosirea unui fond de ten.

Un BB Cream are 5 tipuri de functii:

Functia de ingrijire a pielii

BB Cream-urile de la Lioele calmeaza, hidrateaza si hranesc tenul, iar acest lucru este posibil datorita faptului ca au in compozitia lor mai multe ingrediente care ajuta la regenerarea tesuturilor.

Pe langa toate aceste functii de baza, se mai pot gasi pe piata si diferite alte modele de BB Cream-uri care mai au si functii anti-rid. Mai exista de-asemenea si BB Creamuri care au functii de depigmentare a petelor/ albire, de ameliorare a simptomelor acneei si de control a secretiilor excesive de sebum.

Functia de protectie solara

Important de precizat este faptul ca cele mai multe BB Cream-uri au functie de protectie impotriva radiatiilor solare de tip UVA sau UVA si UVB si factori de protectie mare (SPF intre 24 si 50).

Functia de primer pentru machiaj

Nu trebuie sa uitam nici faptul ca aplicarea unor produse de tip BB Cream este foarte importanta si in momentul in care se doreste netezirea (omogenizarea) tenului si cresterea rezistentei in timp a machiajului.

Functia de corectie si de acoperire

Chiar daca corectia/ acoperirea imperfectiunilor si a rosetei este o caracteristica care caracterizeaza CC Cream-urile, cele mai multe dintre BB Cream-urile coreene au o mare putere de acoperire si sunt extrem de utile chiar si in momentul in care vine vorba despre acoperirea cearcanelor, despre acoperirea zonelor rosii sau despre acoperirea zonelor de depigmentate, a cosurilor etc.

Fond de ten

Cele mai multe dintre BB Cream-urile de calitate superioara au in compozitia lor printre altele si pigmenti eliminand din acest motiv nevoia de a mai utiliza fondul de ten.

Gradul de acoperire a acestor produse variaza foarte mult in functie de tipul de produs de la sheer la full coverage. Mai trebuie precizat ca exista anumite BB Crem-uri care au anumite formule care permit schimbarea/ autoadaptarea culorii si de aceea sunt fabricate intr-o singura nuanta.

admin

Leave a Reply

Next Post

Trei lucruri pe care nu le stiai despre angajare in videochat

Tue Jun 18 , 2019
Probabil ca primele lucruri pe care le vei auzi in spatiul public despre industria de videochat sunt dintre cele mai negative, care pun in discutie moralitatea angajatorilor, dar mai ales a celor care lucreaza in acest domeniu. Astfel, de multe ori videochatul este confundat in mod total eronat cu prostitutia […]