Cum sa alegi cele mai bune boxe active

Îți desfășori activitatea profesională în domeniul muzicii, deții un club sau un restaurant? Atunci este important să investești într-un sistem de sonorizare potrivit. Însă, înainte de a face acest lucru, trebuie să ții cont de necesități.

Dacă în viitor dorești să organizezi concerte restrânse sau ai nevoie de ajutor pentru a-ți evidenția mai bine talentul, un sistem de boxe active este ideal.

Boxele active au următoarele avantaje:

  • Sunt ușor de utilizat, neavând stație adițională;
  • Sunt ideale pentru sonorizări mobile;
  • Se găsesc atât la bucată, cât și în set;
  • Pot fi utilizate pentru orice tip de ieșire (mixer, laptop, PC sau mp3);

Cum alegi cea mai bună boxă activă în funcție de puterea muzicală?

În primul rând, este important să stabilești dacă respectiva boxă va fi folosită în interior sau la exterior. În primul caz, nu este nevoie de o boxă cu o putere muzicală mare (W), un model cum este boxa activă SHOW CSB-20 A este potrivit, având o putere nominală de 20 W. În situația în care dorești să o folosești în exterior, există boxe active profesionale ce pot avea o putere de până la 250 W, acestea fiind, de regulă, mai voluminoase decât cele de interior.

În al doilea rând, este important să se țină cont și de valoarea RMS, numită și valoare continuă, valoarea PMPO fiind cu mult mai puțin necesar de luat în calcul deoarece este acea valoare maximă susținută în cel mai înalt punct.

Dar în funcție de impedanță (ohmi) și sensibilitate (dB)?

Fiecare boxă are o impedanță de intrare nominală cu valori de 4, 8, 16 ohmi sau mai mari. Aceasta trebuie luată în calcul în momentul alegerii amplificatorului. Chiar dacă unul cu o valoare de 4 ohmi va accepta utilizarea unor boxe de 8 sau 16 ohmi, puterea va fi înjumătățită, de aceea este important ca impedanța amplificatorului să fie aleasă în funcție de cea a boxelor.

Sensibilitatea boxelor este un alt aspect important în alegerea boxei active potrivite. Aceasta este exprimată în decibeli și reprezintă intensitatea sonoră – o sensibilitate scăzută cere, de regulă, un amplificator mai puternic pentru o bună utilizare.

Greutate, dimensiuni și caracteristici speciale – cum îți influențează alegerea?

În găsirea unei boxe active ideale trebuie să se aibă în vedere dimensiunile și greutatea acestora deoarece portabilitatea și flexibilitatea sunt importante. Boxele active profesionale sunt mai grele și mai dificil de mutat, fiind potrivite pentru spațiile deschise, iar cele mai mici sunt indicate a fi folosite în interior.

Tot pentru o alegere corectă, trebuie să se țină cont și de caracteristicile speciale – microfoane, conectare wireless, mp3 player încorporat, port USB etc. Desigur, acestea sunt diferite de la un model la altul, fiecare client având posibilitatea să aleagă exact produsul de care are nevoie.

Soundstil, una dintre marile companii în domeniu, pune la dispoziție clienților săi mai multe tipuri de boxe active profesionale, cum ar fi Boxa Activă MAG Z 320 A sau Array Bose F1 Model 812, raportul calitate-preț fiind excelent.

De asemenea, compania poate trimite, la cerere, o echipă specializată în montaj, în locații precum cluburi, hoteluri, restaurante și alte locuri unde muzica este apreciată

admin

Leave a Reply

Next Post

Ai nevoie de un logoped la domiciliu?

Tue Nov 6 , 2018
Formarea personalității unui copil trece printr-o serie de procese semnificative care contribuie în același timp la cultivarea abilităților psihice. Iar una dintre etape o constituie învățarea vorbirii. Așadar, o dezvoltare deficitară a limbajului poate influența într-un mod negativ vorbirea copilului. Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care o au […]