Cum să-ți alegi vopseaua de păr în funcție de tenul pe care îl ai

Pentru majoritatea femeilor, rutina îngrijirii aspectului fizic este o chestiune destul de complexă, necesitând multă atenție, cheltuieli semnificative și, nu în ultimul rând, o grămadă de timp.

Și pentru că vopsirea părului mai mult ca sigur face parte din această rutină, n-ar fi rău să înveți să te vopsești singură, acasă, economisind, astfel, atât timp cât și bani.

Pentru a putea face acest lucru, însă, va trebui să înveți, mai întâi, să-ți alegi vopseaua de păr astfel încât să obții cele mai bune rezultate.

Și, deși ai crede că nu ar trebui să fie așa de dificil, fără ajutorul unui hairstylist vei vedea că te vei lovi de dilema alegerii vopselei de păr, aceasta fiind prima problemă pe care o vei întâmpina.

Iar acest lucru se întâmplă, de obicei, pentru că fiecare dintre noi ne dorim, la un moment dat, măcar un strop de schimbare a înfățișării, iar când această schimbare presupune trecerea de la o culoare la alta a părului trebuie să fim foarte atente.

De altfel, chiar și atunci când vrem să ne vopsim în aceeași nuanță pe care am folosit-o și ultima dată, tot trebuie să avem grijă la cum ne alegem vopseaua de păr, pentru că, fără îndoială, rădăcinile sunt mai deschise față de lungimea firului de păr și nu vrem ca, la final, să  obținem o culoare neuniformă.

Ce tip de ten ai?

Înainte de alegerea vopselei de păr este foarte important să stabilești ce tip de ten ai.

  • Tenul deschis

Spre exemplu, dacă tenul tău are o nuanță rece, adică mai deschisă, este recomandat să-ți colorezi părul în culori precum blondul platinat, blondul pal sau cel în culoarea șampaniei.

De asemenea, la fel de bine merg și culorile de blond miere, blond căpșună sau caramel, pentru că scot în evidență pomeții și conferă luminozitate feței.

  • Tenul mediu

Dacă tenul tău e mediu, adică nu se regăsește în niciuna dintre extremele rece-cald, atunci ai o varietate mai mare din care poți alege o nuanță potrivită pentru un look de excepție.

De pildă, poți încerca o vopsea de păr din gama blondurilor cenușii sau a șatenului deschis – indiferent că alegi nuanța nisipului, a grâului sau a nucii.

  • Tenul închis

Pentru un ten măsliniu, însă, sunt mult mai potrivite nuanțele de blond pământiu, șaten închis sau chiar castaniu. De altfel, dacă vrei să conferi mai mult volum părului, poți încerca niște șuvițe de culoarea mierii.

Iar dacă tenul tău are o culoare închisă, dar tonuri reci, cel mai indicat este să alegi o vopsea de păr închisă, precum negru abanos, castaniu închis sau negru cu tente violet. Astfel de culori îți vor „încălzi” puțin chipul și, totodată, îi vor conferi o nuanță sidefie.

În concluzie, sunt destul de multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vrei să îți vopsești părul singură, acasă, însă chiar dacă trebuie să depui puțin efort, merită din plin să o faci!

Culori găsești în nenumărate nuanțe atât în gamele de vopsele de păr vândute online, cât și în magazine, iar prețul cu siguranță este mult mai convenabil decât la salon.

Așadar, spor la înfrumusețare! ☺

admin

Leave a Reply

Next Post

Tu si familia ta sunteti in siguranta?

Mon Jun 4 , 2018
Ti-ai intemeiat de ceva timp propria familie? Pui mare pret pe siguranta ta si a familiei tale? Stii ce presupune cu adevarat o asigurare medicala privata? De la bun inceput subliniem faptul ca atunci cand discutam despre siguranta familiei nu ne referim doar la faptul ca acestia trebuie sa fie […]