Furnizori energie electrica – ce trebuie stiut daca se alege schimbarea acestora

Poate ca pentru multi dintre noi informatiile si cifrele de pe factura de electricitate reprezinta o adevarata enigma. In majoritatea cazurilor asa si este, ceea ce trage si un semnal de alarma: poate ca ar fi momentul potrivit sa intelegem mai bine ce platim.

Desi liberalizarea pietei de energie ofera acum tuturor persoanelor – atat fizice, cat si juridice – posibilitatea de a alege dupa bunul plac furnizorul potrivit din lista de furnizori energie electrica, putini sunt cei care stiu acest lucru. Practic, daca nu esti multumit de furnizorul actual sau daca vrei sa obtii oferte mai bune, care sa te avantajeze, acum este foarte simplu sa faci asta si sa alegi ceea ce e mai bine pentru tine.

Ce avantaje ai daca optezi pentru schimbarea furnizorului de energie electrica?

Poate fi vorba de preturi mai competitive, de o infrastructura mai moderna fata de furnizorul anterior, de birocratie mai putina si de un serviciu clienti care ofera suport mult mai prompt. Intrucat concurenta se intensifica si pe acest segment, devine evident faptul ca toti furnizorii de energie electrica vor cauta sa atraga de partea lor un numar cat mai mare de clienti.

Vestea buna pentru consumatori – fie casnici, fie firme – este ca schimbarea furnizorului nu implica costuri pentru client. Probabil acest avantaj conteaza cel mai mult, intrucat inclusiv de toate demersurile necesare schimbarii tot noul furnizor se va ocupa.

In conditiile in care s-a concretizat liberalizarea pietei de energie, este foarte probabil ca preturile furnizorilor de pana acum sa cunoasca ceva cresteri. Astfel, cei interesati de schimbarea furnizorului ar trebui sa se informeze corespunzator, pentru a nu suferi de pe urma acestor cresteri de preturi. Recomandarea ar fi solicitarea de oferte de la noii furnizori energie electrica aparuti in urma modificarilor legislative, pentru a face o comparatie si a pune in balanta toate aspectele implicate.

Un alt beneficiu al schimbarii furnizorului de energie electrica este reprezentat de faptul ca clientul nu va resimti vreo intrerupere in furnizarea energiei electrice, mare parte din aspectele birocratice fiind preluate de asemenea de noul furnizor. Singura diferenta ulterioara resimtita poate fi de asemenea de natura benefica pentru client – valoarea facturilor poate fi redusa simtitor, iar controlul consumului va putea fi realizat mai eficient.

Despre procedura de schimbare a furnizorului de energie electrica

Este vorba despre cativa pasi simpli – in primul rand clientul trebuie sa solicite oferte de la furnizorii care prezinta interes pentru el, in vederea compararii preturilor si avantajelor oferite.

Odata ce a fost ales unul dintre furnizori, demersurile ulterioare continua cu contactarea acestuia si oferirea datelor de contact, in vederea conceperii contractului. Furnizorul actual trebuie de asemenea notificat cu privire la aceasta schimbare – recomandarea este ca aceasta notificare sa fie facuta cu minim 21 de zile inainte de operarea schimbarii. Odata semnat contractul, clientului nu-i mai ramane decat sa se bucure de avantajele pe care noul furnizor le are de oferit.

Totul ramane la alegerea clientului final – el decide daca o asemenea schimbare este sau nu avantajoasa. Cei interesati de mai multe informatii in acest sens pot sa consulte si website-ul www.eva-energy.ro.

admin

Leave a Reply

Next Post

De ce sa alegi incaltamintea din piele naturala in detrimentul altor materiale?

Tue Aug 7 , 2018
Ne-am facut obiceiul sa selectam incaltamintea in functie de forma, toc, culoare si nu de putine ori, dupa brand. Tindem sa cumparam tot ceea ce ne iese in cale si sa ne lasam cucerite de un design frumos. Astfel, de cele mai multe ori materialul din care este realizata incaltamintea […]