Greenpeace. Cine e Greenpeace?

… sau unde sa ma inscriu daca nu ma primesc in nici un partid comunist. Nu vorbeam de mine, si sper ca nici de tine, cel care tragi chiulul de la munca si citesti articolul asta. Ii urasc pe astia cu pacea lor verde la fel de mult ca pe fostii hipioti si integrarea lor in cosmos. Ii urasc pentru ca sunt niste papusi gonflabile in mainile marilor puteri. Ii urasc pentru ca din cauza unor oameni ca ei care nu vad padurea de copaci, Romania nu isi poate duce la bun sfarsit constructia centralei nucleare. Nu am sa generalizez si nu am sa ma extind asupra tuturor campanilor lor. Sincer sa fiu ma doare in cot de disparitia rinocerului alb cu fund rosu de pe insula verde din oceanul albastru. Si sunt chiar curios ce gust are carnea de balena. Dar nu azi. Azi voi manca strut si ma voi lega strict de factura mea de curent.

O campanie Greenpeace de acum cativa ani arata o centrala nucleara si un avion, iar pe afis statea scris ceva de genul “Cum ar fi fost daca 9/11 ar fi aratat asa ?”. Nu mai gasesc fotografia si nici nu am chef sa o caut acum. Dar ma simt obligat sa luminez mintile lor de vegani metrosexuali si ma le explic ca la niste copii mici realitatea. Dragi pionieri ai padurilor, cum ar fi daca un tantar ar ajunge pe parbrizul bicicletei tale? Sau cum ar fi daca un chibrit ar ajunge in apa ? Ar lua foc apa oare ? Cum ar fi daca doi americani l-ar ataca pe Putin cu mainile goale ? Cum ar fi daca…
sau ce ar fi daca ati studia un pic problema inainte sa jucati nestiutori rolul de a bloca dezvoltarea industriala in tarile slab si mediu dezvoltate? Ce ar fi daca ati coopta in randurile voastre si altfel de oameni decat cei care sparg McDonaldsurile la fiecare manifestare anarhista?

Sa nu ma intelegeti gresit. As dori si eu un camp de eoliene la noi in Baragan, chiar si din punct de vedere estetic, dar financiar este imposibil. Ma voi comporta cu voi ca si cu cersetorii de la semafor cand ii trimit la ala din spate de are masina mai bengoasa. Asa ca hai valea prin vest cu voi, si la aia puteti sa le cereti panouri si alte gadgeturi acceptate de Gaia. Pana cand vom invata si noi sa luam energie de la soare si de la vant, centralele necleare “are the men’s best friend”.

Intrebare cu premiu in bere: Daca in data de 9/11 un avion s-ar fi prabusit peste Casa Poporului, cam de cate ori ar fi palpait lumina felinarelor inainte sa-si revina ?

admin

Leave a Reply

Next Post

You've lost...

Thu Jul 30 , 2015
Ai pierdut… In romaneste suna mai dur si mai personal. La fel cum un “I love you” nu spune prea multe decat atunci cand e tradus in limba in care ai injurat prima data. Ai pierdut… iti repet. Intocmai ca poporul din articolul precedent… ai pierdut crezand ca lupti. Am […]

Ti-ar putea placea si