Havana Lounge…

… sau ce a mai ramas din Buena Vista Social Club. Intrare de ciocolata si dansatori pe ritmurile cubaneze ale anilor ante-revolutionari. Sala Palatului plina. Scena umpluta de 11. Nici un as in maneca. Nici o atmosfera incendiara. Nimic din ceea ce Compay Segundo sau Ibrahim Ferrer ar fi reusit daca doamna cu coasa nu le venea in cale.

O trupa care nu are pagina pe wikipedia nu exista.

Sa nu ma intlegeti gresit. Chiar mi-au placut. Dar locul era complet nepotrivit. Am incercat sa ma imaginez pe o terasa, langa un ocean cu un cuba libre si o blonda in mana. Asa suna mult mai bine. Chiar ma provoca la dans.

Dar sa revenim in scaunele deloc incapatoare ale Salii Palatului pentru 1.83m ai mei. O trupa cubaneza care dupa vorba si dupa port pareau ca schimba valuta in Obor. Versuri schimbate pentru romani… inlocuind Cuba cu Romania intr-o maniera manelista. Trei vocalisti care au incercat in zadar sa aprinda publicul… o baba care se tinea mai bine decat Teoctist inainte sa crape… un mos simpatic imbracat mult prea alb si o vocalista de exceptie dar careia ii lipsea acel ceva…

Prezentarea trupei a fost ca o adevarat manifestare de forta a compatriotilor nostri tigani (rromi pe dracu). Fiecare cu 5 nume, 3 porecle si 2 figuri pe cap. Nimic din modestia consacrata a celor de la Buena Vista. Aveau si un sef care intr-adevar arata ca un lider de caruta… gras, cu pasul apasat si cu o sapca alba. Traiasca trompeta.

Nu mai am ce completa. Noroc cu cele 4 dansatoare ale noastre care au sarit pe scena si au tinut ritmul destul de bine. Cat despre lumea din sala, …. etalare de talente cum numai in cluburile de fitze mai vezi.

Cu ocazia asta trec Buena Vista pe lista trupelor moarte… alaturi de Pink Floyd, Take That, Iris si Melua. :))

Astept sa vad cum are sa faca infarct pe scena Bruce pe 4 august.

admin

Leave a Reply

Next Post

Planul Americii de a ingenunchea Europa...

Tue Feb 19 , 2008
…. a inceput oficial in data de 17.02.2008 odata cu proclamarea independentei Kosovo. La sfarsitul Razboiul, America a reconstruit Europa folosindu-se de planul Marshall. Ne-a luat sub obladuirea sa ca pe un copil mic si ne-a crescut pana cand am fost capabili sa cumparam, sa producem, sa negociem si sa […]