Importanta reviziilor facute la timp

Dacia Logan este o masina produsa in uzinele Dacia din Romania si a aparut pentru prima data pe 2 iunie, nu in Romania asa cum era de asteptat ci la Paris. Este disponibil in Romania inca de pe 1 septembrie 2004.

Fiind o masina produsa in Romania, gama de piese auto pentru Logan 1 este foarte vasta si pot fi gasite componente de cea mai buna calitate foarte usor, ceea ce inseamna ca nu e nicio problema in schimbarea pieselor la timp.

In anul 2005 Loganul a primit 3 stele din 5 in testele facute de EuroNCAP pentru siguranta si a devenit unicul si primul model al acestui constructor care a fost supus testelor. In anul 2005, Germania a afirmat ca Dacia Logan se poate rasturna in cazul virajelor bruste atunci cand au fost facute teste de elan.

Masina este un obiect foarte necesar si util atat pentru persoanele singure cat si pentru familii si toti ne dorim sa functioneze perfect si sa nu se defecteze. Acest lucru insa nu se intampla si este necesar sa fie facute mici investitii pentru revizii periodice.

Fiabilitatea este o caracteristica pe care toate masinile ar trebui sa o aiba, mai exact sa functioneze fara probleme un anumit interval de timp, in conditiile recomandate de producator. Pentru ca fiabilitatea sa sa fie marita se recomanda reviziile periodice, pe care cei mai multi posesori auto au tendinta de a le uita.

Pentru a fi prevenite defectiunile accidentante, un lucru foarte neplacut in special atunci cand distrug planurile soferului, trebuie sa aiba loc lucrari de intretinere cum ar fi:

  • Ingrijirea zilnica si controlul;
  • Spalarea;
  • Reparatiile curente;
  • Reviziile de gradul 1 si 2;
  • Reparatiile capitale.

In functie de importanta lor, proucatorii isi implementeaza un sistem de semnalizare pentru perioadele in care trebuie sa fie facute reviziile. Un caz foarte des intalnit este reprezentat de aprinderea la bord a lampilor care au inscriptia Service pe ele, sau in cazul Loganului se va aprinde un bec de forma unei masini, alaturi de niste puncte care duc spre ceva ce ar putea semana cu o casuta sau un x.

In momentul in care acest martor se aprinde este cu siguranta timpul ca masina sa ajunga la revizie in service. Revizia nu inseamna reparatie ci verificare.

In cazul in care in momentul reviziei sunt constatate probleme, acestea sunt semnalate posesorului masinii, caz in care acesta are optiunea de a remedia sau de a amana. Recomandarea noastra este insa sa incerci sa remediezi toate problemele in momentul in care apar pentru a evita situatiile foarte neplacute in care masina se strica si sunt mai multe componente deteriorate.

De asemenea, este recomandat ca toate reviziile sa fie facute in service-uri autorizate de catre compania Dacia sau Renault si sa fie implementate de specialisti.

Schimbarea pieselor masinii la timp este recomandata atat pentru siguranta ta ca sofer, cat si pentru siguranta pasagerilor tai. Anumite componente sunt de o importanta vitala pentru deplasarea in conditii optime iar riscurile inutile te pot costa viata.

admin

Leave a Reply

Next Post

Ce sunt sculele electrice?

Thu Sep 19 , 2019
O unealta electrica este o unealta care este actionata de o sursa de alimentare si un mecanism suplimentar, altele decat manopera exclusiv manuala folosita cu unelte de mana. Cele mai frecvente tipuri de scule electrice folosesc motoare electrice. Motoarele cu combustie interna si aerul comprimat sunt de asemenea utilizate frecvent. […]