Inelele de logodnă cu diamant – cele mai populare bijuterii din lume

Diamantul nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Toată lumea știe că este cea mai valoroasă, cea mai rezistentă și cea mai frumoasă dintre pietrele prețioase, astfel că nici nu e de mirare faptul că inelul de logodnă cu diamant domină topul bijuteriilor la nivel mondial. Cu atât mai mult cu cât inelul de logodnă are o semnificație aparte în orice cultură, fiind deseori chiar mai important decât verigheta.

Semnificația inelului de logodnă

De-a lungul timpului, numeroase povești au făcut celebră însemnătatea inelului de logodnă, tradiția oferirii unei astfel de bijuterii datând încă din Evul Mediu. Fără doar și poate, inelul de logodnă reprezintă iubirea absolută și fără de sfârșit, conferită de conturul fără început și fără sfârșit al bijuteriei, iar incrustarea lui cu diamante a devenit, de asemenea, tradiție începând din secolul XV, când Constanzo Sforza i-a dăruit alesei sale, Camilla d’Aragona, un astfel de inel.

Totuși, în istorie apare înregistrat ca fiind primul inel de logodnă cu diamante dăruit vreodată cel pe care Arhiducele Maximilian i l-a oferit, în 1477, viitoarei sale mirese, Maria of Burgundia, fiica lui Charles the Bold. Practic, acesta a fost inelul care a lansat moda ce – iată! – a fost păstrată până în zilele noastre.

Semnificația diamantului

De asemenea, nici diamantul nu a fost ales întâmplător pentru împodobirea bijuteriilor care unesc destine. Pe lângă frumusețea și valoarea lor, aceste pietre mai au și o semnificație aparte, ce provine de la denumirea de „diamant” care derivă din cuvântul grecesc „adamas” ce înseamnă „de neînvins”, „indestructibil”. Aceste caracteristici ale diamantelor au fost asociate cu dragostea și căsătoria, în speranța că și acestea vor rezista la fel de bine precum piatra de pe inelul de logodnă.

Cum să alegi inelul de logodnă cu diamant și cât costă unul?

Pe cât sunt de dorite și apreciate bijuteriile cu diamant, tot pe atât sunt și de scumpe. Acest lucru nu înseamnă, însă, că prețurile nu pot fi accesibile și nu poți găsi un astfel de inel de logodnă care să se încadreze în bugetul de care dispui.

Trebuie să știi, însă, că prețul diamantului este stabilit în funcție de greutatea pietrei, care se măsoară în carate. Un carat are aproximativ 0,2 grame. De altfel, la alegerea pietrei mai sunt luate în considerare încă trei mari caracteristici care, alături de greutate, formează cunoscutul standard 4C – cut, colour, clarity, carat – utilizat în întreaga lume pentru stabilirea rarității diamantului.

Pe lângă toate acestea, atunci când trebuie să alegi un inel de logodnă cu diamant trebuie să mai ții cont și de model, iar acesta trebuie să se potrivească stilului personal al persoanei care va primi bijuteria. Astfel, ai de ales între inelul de logodnă clasic – perfect pentru femeile care iubesc simplitatea și, totodată, eleganța, modelul romantic, vintage, minimalist sau glamour.

Indiferent de alegerea făcută, cel mai important lucru este ca inelul de logodnă să reflecte cu adevărat dragostea voastră. Cu siguranță îl vei găsi cu ușurință, având în vedere ofertele magazinelor cu bijuterii. Iar dacă vrei un pont în privința acestora, apelează la cele online, unde vei găsi sute de modele de inele de logodnă cu diamant, la prețuri pentru toate buzunarele.

admin

Leave a Reply

Next Post

Ce țiglă metalică este recomandată pentru un acoperiș rezistent?

Wed Feb 21 , 2018
Fiecare dintre noi ne dorim, pentru propria casă, un acoperiș suficient de bun încât să ofere siguranță și rezistență timp îndelungat împotriva intemperiilor vremii și a altor factori care pot contribui la deteriorarea lui. În cele din urmă, este vorba despre o investiție făcută în calitatea, siguranța și confortul propriului […]