Marius Moga

Marius Moga este un cantaret si compozitor roman, nascut la data de 30 decembrie 1981 in localitatea Alba Iulia. Moga provine dintr-o familie cu multe legaturi in lumea muzicii: tatal a studiat chitara, mama a fost preocupata de canto, iar bunica lui a cantat in corul unei biserici.

In timpul liceului, Moga a compus melodia “Noaptea” pentru formatia lui din acele vremuri, “Talk to Me”, melodie ce i-a adus primul sau success pe plan local.

In anul 2000 a fost invitat in Capitala de catre Adi Sana, membru al trupei Akcent, pentru care a compus piesa “Ti-am promis”, o piesa deasemenea bine cotata in clasamentele muzicale ale vremii.

Marius Moga a colaborat cu mai multi muzicieni si in calitate de compozitor, el reusind sa lanseze cu success mai multi cantareti si formatii. Printre formatiile cu care a colaborat se numara: 3rei Sud Est, Andreea Balan, Blondy, Hi-Q, Simplu, Paula Seling si multe altele.

In anul 2004, Moga incepe unele proiecte personale, printre care crearea coloanei sonore a filmului “7 secunde”. Tot in lumea filmului, acesta compune pentru unele seriale si telenovele romanesti cum ar fi “Iubire ca in filme”, “Daria” sau “Chiquititas.”.

Tot in anul 2004, Marius Moga da startul proiectului Morandi, formatie ce va avea success atat in tara cat si in strainatate.

In anul 2007 nu i s-a permis sa participle la Eurovizion cu piesa “Dracula, My Love”, fiind acuzat de plagiat.

Marius Moga a scris peste 300 de piese, foarte multe dintre acestea ocupand primele locuri in topurile muzicale din Romania.

admin

Leave a Reply

Next Post

Toate au mai fost spuse

Wed Mar 4 , 2015
Adica nu mai poti veni cu o idee noua in ziua de astazi. Toate rotile au fost inventate, toate piramidele au fost construite, toata lumea s-a batut cu restul, toti ceilalti au injurat pe cine au apucat si noua nu ne-a mai ramas nimic de facut decat sa repetam niste […]

Ti-ar putea placea si