Ne reparam telefonul sau ne cumparam unul nou?

Avand in vedere ca telefoanele sunt din ce in ce mai scumpe, atunci cand vrei sa iti cumperi un telefon care are un pret mai mare nou nout, incerci sa iei in calcul toate variantele in care ai putea sa cumperi telefonul la un pret mult mai mic. Printre aceste variante se numara si cumpararea unui telefon second hand. Daca vrei sa iti cumperi un telefon precum Samsung Galaxy Note 20 Ultra care costa 6.700 de lei. Acest telefon nu este accesibil pentru toata lumea, de aceea se poate lua in considerare alte variante de a-l cumpara, adica resigilat, reconditionat sau second hand. Doar ca daca il cumperi second hand, trebuie sa fii foarte atent pentru ca exista cateva riscuri, iar in randurile de mai jos voi prezenta care sunt riscurile cumpararii unui telefon second hand. 

SERVICE GSM IPHONE

Daca nu cunosti vanzatorul, riscul este cel mai mare, pentru ca el poate sa minta in descriere, sa nu fie deloc de incredere. Daca anuntul nu are poze si descrierea este foarte scurta sau nu scrie niciun detaliu despre telefon, iar pretul este mic, acel anunt trebuie evitat pentru ca telefon poate avea probleme majore si va trebui sa mergi la un service gsm pentru reparatii iphone

Daca gasesti un anunt in care vanzatorul se este din acelasi oras cu tine, cel mai bine este sa va intalniti pentru a putea vedea telefonul cu ochii tai, sa vezi daca arata bine si sa il testezi sa vezi daca functioneaza bine, asa cum trebuie. Dar cel mai bine este sa stabilesti un loc de intalnire public unde sunt si camere de supravegheat, nu trebuie sa te feresti de zonele aglomerate si sa alegi un loc retras, pentru ca vanzatorul poate pune ceva la cale, sa te pacaleasca, iar daca locul este plin de oameni, nu va avea cum sa faca ceva rau. 

Se mai poate ca telefonul sa fie furat si atunci vanzatorul posteaza un anunt cu un pret foarte mic pentru a vinde telefonul cat mai repede. Daca stii ca acel telefon este unul scump, iar pretul pe care il vezi este dubios de ieftin, ar fi bine sa te feresti de acel anunt, pentru ca poate vei avea mai multe probleme, chiar daca nu tu ai fost vinovat.

Dar exista si vanzatori de incredere, care nu au interese ascunse, doar ca acest lucru nu se poate observa din cateva poze si cateva randuri de detalii.

Acestea fiind spuse, daca vrei sa iti cumperi un telefon second hand, cel mai bine este sa te intalnesti cu vanzatorul pentru a vedea telefonul si abia dupa ce decizi ca telefonul este bun, sa il cumperi si sa incerci pe cat posibil sa eviti tipurile de anunturi descrise anterior. 

admin

Leave a Reply

Next Post

Accesorii de baza pentru telefoane

Thu Jan 21 , 2021
Indiferent de ce marca de telefon ai, exista cateva accesorii de baza care trebuiesc cumparate atat pentru protectia telefonului tau, dar si pentru incarcarea acestuia. Avand in vedere faptul ca telefoanele devin din ce in ce mai scumpe si din ce in ce mai fragile, mai sensibile, au nevoie de […]