O idee moderna de alimentare cu apa a casei – pompe submersibile!

Intotdeauna mi-a placut sa incerc lucruri noi, cat mai aventuroase si mai pline de adrenalina. Asa ca a-mi construi singur casa de vis parea cea mai buna decizie pe care am luat-o pana la acest moment.

Am tot cautat proiecte pe internet, pentru a vedea ceea ce imi place sau ce mi se potriveste, cautand intr-un fel un minim de extravanagta si de nebunie.

Ce e drept parca tot ceea ce vedeam parea oarecum bazat mai mult pe siguranta si eficienta, drept pentrui care am luat decizia sa imi creez singur ideea casei perfecte.

Atunci mi-am dat seama ca de fapt casa potrivita pentru mine este casa in care ma simt de fapt bine. Dincolo de arhitectura moderna si de un aspect futuristic, era nevoie de fapt de confort din punct de vedere termic.

Cum insa apa era o problema, alimentarea centralei termice stagna. Asa ca am luat decizia de a face cateva verificari si asa am aflat de ca de fapt casa are si o fantana de care ma pot lega pentru a alimenta casa cu apa.

Cautand pe internet solutii de alimentare, am ajuns sa citesc despre pompe submersibile. Nu mi s-au parut ansambluri prea dificile, din contra, pentru cineva cu pregatirea mea a fost suficient sa arunc o privire pe site-ul pompe-submersibile.com.ro pentru a intelege.

Acolo am gasit un numar mare de pompe submersibile, dar si o multitudine de sfaturi venite din partea specialistilor care cunosc cu adevarat produsele pe care le ofera publicului.

Puteam la fel de bine sa nu fi stiut absolut nimic despre acest domeniu, pentru ca tot as fi inteles cu rapiditate informatiile. Impreuna cu consultantii, care au fost deosebit de amabili sa ma ajute cu informatii, am ales pompa submersibila Jar  5 S 30-3.

Am inteles de la acesti specialisti ca pompele de acest tip sunt produse in Romania de catre cei de la Tricomserv, drept pentru care gradul meu de curiozitate a crescut simtitor.

Cu pompa submersibila potrivita, am inceput sa iau in calcul demararea rapida a proiectului de alimentare. Asa ca drumul firesc a fost montarea pompei in fantana si pornirea ei, pentru a vedea cum lucreaza. In urma primelor ore am ramas impresionat de cateva aspecte esentiale, detaliate mai jos.

Debitul, era unul constant, de circa 3 metri cubi pe ora, fara fluctuatii majore. Am observat ca un debit constant imi asigura necesarul de apa al casei si chiar putin peste, drept pentru care am considerat ca alegerea a fost bine facuta din acest punct de vedere.

Daca as fi ales un debit prea mic as fi riscat sa nu am suficient de multa apa la robinet si de asemenea cread ca as fi intampinat anuite dificultati si in ceea ce priveste presiunea apei la deschiderea robinetilor.

Pompa insa imi asigura apa raportata la numarul de consumatori, drept pentru care a fost o alegere buna. Inaltimea de pompare de 36 de metri nu a fost depasita, iar pompa functioneaza in parametri optimi, cu o putere de 620 W.

In final, alegerea a fost in mod cert una grozava. Alimentarea cu apa a casei a fost realizata, drept pentru care de acum inainte  voi sti ce sa recomand si altora, la randul meu. Iar casa mea, ei bine sa spunem ca alegerea de a face singur a fost cea mai potrivita cu putinta.

admin

Leave a Reply

Next Post

3 motive pentru care certificarea PMP este obligatorie pentru orice project manager de succes

Thu Feb 1 , 2018
Piața muncii este într-o continuă schimbare, astfel că, indiferent de domeniu, certificările internaționale au devenit cele mai importante criterii de departajare atunci când vine vorba despre un management de proiect de succes. Așadar, tot mai mulți project manageri care vor să aibă un as în mânecă înțeleg importanța acestei diplome […]