Pepiniera Moara, o necesitate pentru zona Moldovei

In ultima perioada, tot mai multi romani doresc dezvoltarea unei afaceri individuale, care sa le asigure atat un venit sigur pentru ei si familia lor, dar si o marja rezonabila de profit.

Iar din acest punct de vedere, domeniul agriculturii a devenit din ce in ce mai atractiv in ultimii ani, date fiind cifrele care arata o productivitate crescuta si, implicit, o rata a profitabilitatii ascendenta.

Iar daca in domeniul cresterii cerealelor si al altor culturi este nevoie de suprafete mari de teren, in ultima perioada au inceput sa fie din ce in ce mai cautate exploatatiile mici, pe suprafete mai reduse, dar cu o productivitate mai mare.

In aceasta categorie s-ar putea inscrie si culturile de arbusti fructiferi precum capsunul sau zmeurul, extrem de cautate pe piata autohtona si nu numai. De asemenea, reinfiintarea livezilor a devenit o prioritate, in conditiile in care, imediat dupa revolutie, a existat o perioada in care pomii fructiferi au fost inlaturati, pentru a face loc sectorului imobiliar.

Din acest punct de vedere, reinfiintarea unor culturi altadata extrem de raspandite poate fi considerata o afacere la indemana oricui, chiar si cu o suprafata mai mica de teren.

Produse si informatii la indemana ta

In sprijinul celor care doresc sa dezvolte o afacere cu pomi sau arbusti fructiferi, de curand a fost infiintat un site specializat in asa ceva, care are acoperire si in fizic. Este vorba despre site-ul www.pepinieramoara.ro, pagina virtuala a Pepinierei Moara, din judetul Suceava.

Pepiniera a fost infiintata tocmai din motivele mai sus enuntate, pentru a veni in sprijinul producatorilor de fructe din zona Moldovei. Aici, vom gasi cam toate speciile de pomi fructiferi naturalizate la noi, precum mar, par, cires, prin, cais, gutui, cais sau piersic, dar si din speciile de arbusti precum capsun, zmeur, mur, coacaz sau afin.

Mai mult, Pepiniera Moara ofera doritorilor specii relativ nou aparute pe piata din Romania, dar care prin din ce in ce mai mult teren. In aceasta categorie s-ar numara fructele de goji sau arborele de Aronia.

Cel putin acesta din urma si-a creat renumele de a fi unul dintre cei mai buni antioxidanti cunoscuti la momentul de fata, beneficiile consumului de suc de aronia fiind recomandate de catre specialisti din intreaga lume.

Sisteme de irigatii

Nu in ultimul rand, Pepiniera Moara pune la dispozitie consultanta si vanzarea de sisteme de irigatii performante, adaptate culturilor care se doresc a fi infiintate.

Din acest punct de vedere, se poate opta pentru un sistem de irigare clasic sau unul prin picurare, economic si perfect adaptat culturii pe care vreti sa o infiintati. Mai mult, aveti posibilitatea de a achizitiona si ingrasaminte, pentru o productivitate maxima.

admin

Leave a Reply

Next Post

Ce contine un sistem din pompa submersibila cu presostat si vas tampon?

Thu Jan 31 , 2019
De foarte multe ori este nevoie de un sistem care sa contina o pompa submersibila cu presostat si vas tampon. Un asemenea kit face practic ca pompa submersibila sa fie folosita in sistem hidrofor pentru un randament crescut. Insa, acest tip de sistem pe cat este de preformant, pe atat […]