You’ve lost…

Ai pierdut… In romaneste suna mai dur si mai personal. La fel cum un “I love you” nu spune prea multe decat atunci cand e tradus in limba in care ai injurat prima data. Ai pierdut… iti repet. Intocmai ca poporul din articolul precedent… ai pierdut crezand ca lupti.

Am in mine un antivirus, o protectie mai presus de ratiunea mea, o arma de aparare impotriva a ceea ce eu cred ca e bun si nu e. Antivirusul meu e mai presus de propria vointa, iar pana acum nu mi-a jucat feste. Nu ma refer aici la situatile in care doua astfel de programe cerebrale interactioneaza intr-un mod neplacut. Nu. Asemenea probleme le rezolva timpul. Ma refer strict la tine si la modul in care ti-ai facut simtita prezenta.

Ai pierdut… si nu in “lupta” cu mine. Ai pierdut sansa de a te afirma, sansa de a-ti dovedi independenta, sansa de a castiga ceea ce ai pierdut odata. Ai pierdut sansa asta cu mine si imi pare rau, dar cale inapoi nu mai e. Ar fi o virusare constienta, o violare a gandurilor mele daca ti-as spune ca pot trece peste asta. Nu pot. Nu ca nu vreau… nu pot. Ai pierdut … si cu cat iti repet asta mai mult cu atat mai mult te doare. Si cu cat te doare mai mult cu atat mai dor iti e de mine. Si cu cat iti e mai dor…. cu atat ai sa ma uiti mai repede. Pentru ca si tu ai un sistem de aparare. Asculta de el.

E timpul sa te intorci la viata, gandurile si rutina ta. E timpul sa faci pace sau sa lupti in continuare. In raboiul asta al meu, in lumea mea transpusa in alb si negru nu mai e loc. Nu mai e loc de asteptari, nu mai e loc de promisiuni, nu mai e loc de aliati condusi de cealalta tabara. E loc suficient pentru ceea ce va urma si atat. Nici un loc in plus… nici macar la clasa a II-a.

Iti vei reveni. Promite-ti asta. Si vei lupta ca asta sa nu se mai intample din nou. Ai datoria asta fata de tine. Sa opresti raul pe care ti-l provoci singura. Sa te opresti din a trai cu speranta zilei de maine si sa incepi sa cauti viitorul. Sa rascolesti pamantul pana cand il vei gasi. Nu se accepta resemnare. Asa grait-a Darwin.

Dupa ce vei termina de citit asta sterge numarul de telefon, adresa de pe vedere, gandurile de dragoste si orice altceva iti aduce aminte de mine. Nu mai sunt. De azi esti TU. Chiar daca inchei de obicei cu un “noapte buna si mult noroc!”, astazi iti voi ura “buna dimineata!”.

admin

Leave a Reply

Next Post

Mai bine tac...

Mon Aug 3 , 2015
… decat sa scriu chestii serioase, siropoase sau semi-patetice. Fiecare scrie, canta sau face stand-up in felul lui pe blogul lui. Si totusi… am dreptul sa critic, si in acelasi timp sa le fac reclama negativa. Repetand titlul mai bine tac decat sa iau un subiect de compunere de clasa […]

Ti-ar putea placea si